Dobré čísla prichádzajú aj z Európy

V Európe sezóna reportov ešte stále beží, ale aj tu by malo pokračovať oživenie a pozitívny trend 4. štvrťroka. Vďaka solídnej obchodnej aktivite v Číne a všeobecnému oživeniu trhu zo strany nemeckých výrobcov automobilov boli štvrťročné čísla silné. Napríklad Daimler vykázal prekvapivo vysoký zisk vo výške 4,3 mld. Eur za 1. štvrťrok, kde pred rokom bol čistý zisk iba na úrovni 94 mil. Eur. Volkswagen tiež znásobil svoje zisky. Výrobcom automobilov však naďalej komplikujú situáciu kritické miesta v dodávateľských reťazcoch polovodičov.

Spoločnosť Siemens tiež profitovala zo solídnych obchodných vzťahov s automobilovým priemyslom a v poslednej dobe dokázala prezentovať dobré hospodárske výsledky. V druhom obchodnom štvrťroku od januára do marca stúpol zisk technologickej skupiny z 0,7 na 2,4 mld. Eur. Popri automobilovom priemysle sa darilo aj strojárenským a softvérovým aktivitám skupiny.

ZÁVER: Je zjavné, že väčšina spoločností kótovaných na burze vyšla z korona krízy dobre.

Poznámka: Historická výkonnosť neumožňuje vyvodiť spoľahlivé závery o budúcom vývoji.

Originálny zdroj informácie: https://blog.de.erste-am.com/banken-it-konzerne-und-autobauer-melden-gewinnsprunge/

Právne upozornenie
Tento dokument je reklamným oznámením. Zdrojom všetkých údajov je Erste Asset Management GmbH a ERSTE Immobilien  Kapitalanlagegesellschaft m.b.H., pokiaľ nie je uvedené inak. Našimi komunikačnými jazykmi sú nemčina a angličtina. Tento dokument slúži ako dodatočná informácia pre našich investorov a je založený na znalostiach pracovníkov zodpovedných za jeho obsah v čase prípravy. Naše analýzy a závery sú všeobecnej povahy a neberú do úvahy individuálne potreby našich investorov z hľadiska výnosov, zdaňovania a averzie k riziku. Výkonnosť v minulosti nie je spoľahlivým ukazovateľom budúcej výkonnosti fondu. Prospekt pre PKIPCP (vrátane akýchkoľvek dodatkov) v aktuálnej verzii je uverejnený v periodiku „Amtsblatt zur Wiener Zeitung“ v súlade s ustanoveniami InvFG 2011. Prospekt pripravuje spoločnosť ERSTE Immobilien Kapitalanlagegesellschaft m.b.H. s uverejnením v „Amtsblatt zur Wiener Zeitung“ v súlade s ustanoveniami ImmoInvFG 2003 v znení neskorších predpisov. Kľúčové informácie pre investorov podľa § 21 AIFMG sú vyhotovené pre alternatívne investičné fondy spravované spoločnosťou Erste Asset Management GmbH a ERSTE Immobilien Kapitalanlagegesellschaft m.b.H. v súlade s ustanoveniami AIFMG a InvFG 2011. Prospekt fondu, kľúčové informácie pre investorov podľa § 21 AIFMG a kľúčové informácie pre investorov (KID) sú k dispozícii na webovej stránke www.erste-am.com,  www.ersteimmobilien.at, alebo v sídle správcovskej spoločnosti a depozitára. Presný dátum aktuálneho prospektu fondu, zjednodušeného prospektu, kľúčových informácií pre investorov (KID) a všetky ďalšie miesta, kde sú spomínané dokumenty zverejnené nájdete na webovej stránke www.erste- am.com, alebo www.ersteimmobilien.at.