Informácia o zlúčení spoločnosti Asset Management Slovenskej sporiteľne, správ. spol., a.s.
so spoločnosťou Erste Asset Management GmbH

 

Chceme vás  informovať, že Asset Management Slovenskej sporiteľne (AM SLSP) sa dňa 13. 7. 2023 zlúčil so svojou matkou Erste Asset Management (EAM).  Súčasne došlo k prevodu správy podielových fondov pôvodne spravovaných AM SLSP na EAM.

Fondy ktoré spravoval AM SLSP budú spravované naďalej na Slovensku prostredníctvom, Erste Asset Management GmbH, pobočka Slovenská republika.

Čo to pre Vás znamená?

-      Na Vás ako podielnika nemá zlúčenie žiadny negatívny dopad.

-      Investovanie do podielových fondov, rozsah ponúkaných produktov, ako aj vydávanie a vyplácanie podielových listov bude fungovať naďalej s rovnakými podmienkami.

-      Podielové listy prevádzaných fondov sú naďalej evidované na účtoch majiteľov podielových listov, ktoré vedie Slovenská sporiteľňa.

-      Čiastočnou zmenou prešli názvy slovenských podielových fondov spravovaných EAM. Rovnako aj štatúty, predajné prospekty a dokumenty s kľúčovými informáciami týchto fondov.

-      Aktuálne dokumenty fondov nájdete na webe www.erste-am.sk.

Musíte v súvislosti s touto zmenou niečo urobiť?

Nie. Žiadosti o vydanie alebo vyplatenie podielových listov vykonáme podľa toho, ako ich zadáte v Slovenskej sporiteľni. Existujúce produkty, ako napríklad pravidelné investovanie, pokračujú naďalej podľa dohodnutých podmienok.

Prečo došlo k zlúčeniu?

-      Vďaka užšej spolupráci chceme dosiahnuť zvýšenie efektivity spravovania podielových fondov.

-      Skupina EAM má záujem dlhodobo pôsobiť na slovenskom trhu a prinášať inovácie a skvalitňovať poskytované služby a produkty.

Viac o Erste Asset Management

Zlúčením prevzala EAM ako nástupnícka spoločnosť celý majetok a záväzky AM SLSP ako zanikajúcej spoločnosti. Stala sa tak univerzálnym právnym nástupcom AM SLSP. EAM podniká v Slovenskej republike prostredníctvom organizačnej zložky Erste Asset Management GmbH, pobočka Slovenská republika, so sídlom Tomášikova 48, 832 65 Bratislava, IČO: 51 410 818, zapísanej v v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Po, vložka č.: 4550/B (ďalej „EAM pobočka SR“).

EAM je medzinárodná správcovská spoločnosť s viac ako 50-ročnými skúsenosťami. Pôsobí v rámci finančnej skupiny Erste Group Bank AG (Erste Group). Ponúka široké spektrum vysoko kvalitných fondov a riešení v oblasti správ aktív. Mimoriadny význam prikladá poskytovaniu zodpovedných produktov a služieb. Pôsobí v Rakúsku, na Slovensku, v Česku, Rumunsku, Maďarsku, Chorvátsku a Nemecku. Spravuje vyše 69,35 miliárd eur (údaje sú aktuálne k 31. 12. 2022).

Erste Asset Management GmbH má sídlo v Am Belvedere 1, 1100 Viedeň, Rakúska republika. Zapísaná je v Obchodnom registri Obchodného súdu Viedeň pod registračným číslom 102018 b (ďalej „EAM“). 

Otázky o odpovede k zlúčeniu